In de media

Vanaf het moment dat er plannen waren om De Kasteeltuin op te richten, was er in de media veel belangstelling voor ons unieke initiatief. Lees hierna verder wat er allemaal is geschreven én op radio en televisie is uitgezonden.

Onlangs superfeestelijk geopend op De Kasteeltuin: De Watertuin!

2 augustus 2018 |

Nu zijn de zomerfeesten van De Kasteeltuin al onvergetelijk, zelfs de stoerste kinderen echter, de kranigste juffies, dapperste moeders en tofste vaders, noch Twan de Tuinman of de onverwoestbare klusopa’s hielden het droog bij de spetterende opening van De Watertuin.

Samen met organisatie Water in Spangen, een initiatief van o.a. oud-Kasteeltuinouder Meriam Beek, is, met behulp van tuinontwerpkanjer Eric Douma, super hovenier Frank van Haastert en onze eigen Twan de Tuinman, alles op alles gezet om een waanzinnige waterspeeltuin aan te leggen, gebaseerd op een slimme (regen)wateropvang (onder meer met behulp van enkele regentonnen: goed voor het ontkoppelen van ca. 1000 liter water!) en -opslagconstructie. Dankjulliewel Meriam, Eric, Frank, Twan en alle ouders en vrijwilligers die, door samen de schouders er onder te zetten, dit mogelijk hebben gemaakt!

Kasteeltuinouders, onze lieve juffies en fantastische vrijwilligers hebben inde afgelopen jaren, zogezegd onder aanvoering van Twan de Tuinman, steeds partijtjes tegels van het schoolplein verwijderd welke steevast werden vervangen door gras. Langzaamaan veranderde het kale plein in een grandioze, weelderige tuin (het lijkt eigenlijk meer op een park!). Komend najaar nemen we de voortuin onder handen door hier hyperslimme waterdoorlatende tegels van Rain/Way te leggen. Voor een keer maken we even flink reclame en lichten we graag toe dat dit project mede mogelijk is gemaakt door Watersensitive Rotterdam en het Hoogheemraadschap Delfland. Deze partijen juichen het toe dat we bewust genieten van water en een steentje bijdragen aan de waterhuishouding van Nederland. Veel dank aan alle lieve mensen die dit mogelijk maakten!

De Waterspeeltuin onder onze grote, prachtige plataan zorgt voor enorm veel plezier bij de kinderen zodat ze nog meer kunnen stoeien, knoeien, groeien en bloeien!

Regenliedje
Geef alle kinderen een washandje en laat ze deze uitwringen boven een vlakke ondergrond. Als deze goed nat is zing je dit liedje en sla je met je handen op het natte vlak:
Twee druppeltjes regenwater
Regen op de ruiten, kom we gaan naar buiten
Van t’linkerbeen op t’rechterbeen
Loop maar door de plassen heen
Van je ras,ras,ras, lekker stampen in de plas
Van je klodder,klodder,klodder…met je schoenen in de modder
Van je spat,spat,spat, alles wordt zo lekker nat
van je 1…2…3..hatsjie

Juffie Vera denkt na 40 jaar nog lang niet aan stoppen

3 mei 2017 | De Havenloods

Al 40 jaar ziet Vera Schootemeijer (62) kinderen komen en gaan op haar crèche De Kasteeltuin. En elke dag geniet ze nog van haar werk. Daarom bracht de Rotterdamse stadsdichter Derek Otte maandag 1 mei een ode aan “superjuffie” Vera. Vera Schootemeijer werd maandag in het zonnetje gezet omdat De Kasteeltuin 3 jaar bestond. Samen met een aantal collega’s kwam Vera toen na 37 jaar op straat te staan vanwege het faillissement van het toenmalige kinderdagverblijf in Spangen. Op bijzondere wijze kwam toen De Kasteeltuin tot stand, waardoor Vera deze week haar jubileum kan vieren.

Lees verder in het artikel.

Spangense Vera wordt liever superjuffie genoemd

2 mei 2017 | RTV Rijnmond

‘Superjuffie’ Vera Schootemeijer (63) zit veertig jaar in het vak en werd daarom op maandag 1 mei in het zonnetje gezet. Stadsdichter Derek Otte bracht als verrassing een ode aan de pedagogisch medewerker uit Spangen. Zelf geeft ze de voorkeur aan de titel ‘superjuffie’ die ze kreeg van kinderdagverzorging de Kasteeltuin. “Daar ben ik gewoon ontzettend trots op”, vertelt juf Vera. “In 40 jaar is zoveel veranderd, maar kinderen blijven kinderen. En kinderen brengen zoveel vrolijkheid.”

Lees verder in het artikel.

Veertig jaar Vera

5 april 2017 | Kinderopvang Totaal

Al 40 jaar ziet ze kinderen komen en gaan in de opvang, en elke dag geniet ze nog van haar werk: pm’er Vera Schootemeijer (62) vierde op 1 april haar jubileum bij Kinderdagverzorging De Kasteeltuin in Rotterdam.

Lees verder in het artikel.

2014 was het jaar waarin ouders een crèche overnamen. Hoe doen zij het?

31 december 2014 | De Correspondent

Begin 2014 kwam een groep Rotterdamse ouders in opstand tegen de nieuwe eigenaar van de crèche van hun kroost, die het personeel wilde ontslaan. De ouders namen de crèche over. Hoe gaat het nu met dit ouderinitiatief? En met de rest van de branche?

Lees verder in het artikel.