In de media

Vanaf het moment dat er plannen waren om De Kasteeltuin op te richten, was er in de media veel belangstelling voor ons unieke initiatief. Lees hierna verder wat er allemaal is geschreven én op radio en televisie is uitgezonden.

4 mei 2017 |

Juffie Vera denkt na 40 jaar nog lang niet aan stoppen

3 mei 2017 | De Havenloods

Al 40 jaar ziet Vera Schootemeijer (62) kinderen komen en gaan op haar crèche De Kasteeltuin. En elke dag geniet ze nog van haar werk. Daarom bracht de Rotterdamse stadsdichter Derek Otte maandag 1 mei een ode aan “superjuffie” Vera. Vera Schootemeijer werd maandag in het zonnetje gezet omdat De Kasteeltuin 3 jaar bestond. Samen met een aantal collega’s kwam Vera toen na 37 jaar op straat te staan vanwege het faillissement van het toenmalige kinderdagverblijf in Spangen. Op bijzondere wijze kwam toen De Kasteeltuin tot stand, waardoor Vera deze week haar jubileum kan vieren.

Lees verder in het artikel.

Spangense Vera wordt liever superjuffie genoemd

2 mei 2017 | RTV Rijnmond

‘Superjuffie’ Vera Schootemeijer (63) zit veertig jaar in het vak en werd daarom op maandag 1 mei in het zonnetje gezet. Stadsdichter Derek Otte bracht als verrassing een ode aan de pedagogisch medewerker uit Spangen. Zelf geeft ze de voorkeur aan de titel ‘superjuffie’ die ze kreeg van kinderdagverzorging de Kasteeltuin. “Daar ben ik gewoon ontzettend trots op”, vertelt juf Vera. “In 40 jaar is zoveel veranderd, maar kinderen blijven kinderen. En kinderen brengen zoveel vrolijkheid.”

Lees verder in het artikel.

Veertig jaar Vera

5 april 2017 | Kinderopvang Totaal

Al 40 jaar ziet ze kinderen komen en gaan in de opvang, en elke dag geniet ze nog van haar werk: pm’er Vera Schootemeijer (62) vierde op 1 april haar jubileum bij Kinderdagverzorging De Kasteeltuin in Rotterdam.

Lees verder in het artikel.

2014 was het jaar waarin ouders een crèche overnamen. Hoe doen zij het?

31 december 2014 | De Correspondent

Begin 2014 kwam een groep Rotterdamse ouders in opstand tegen de nieuwe eigenaar van de crèche van hun kroost, die het personeel wilde ontslaan. De ouders namen de crèche over. Hoe gaat het nu met dit ouderinitiatief? En met de rest van de branche?

Lees verder in het artikel.