Ouders van De Kasteeltuin

De Kasteeltuin is geboren uit een ouder- en teaminitiatief. Zo zijn we begonnen en zo blijven we het graag doen, omdat betrokken ouders mede het succes van De Kasteeltuin maken. Veel ouders steken daarom de handen uit de mouwen. Dit varieert van het mede organiseren van een feest, helpen op de halfjaarlijkse tuindagen tot aan het deelnemen in de oudercommissie of zitting nemen in het bestuur. We vragen regelmatig advies of hulp bij de inrichting van de ruimtes, buitenruimte en het voedingsbeleid. Zo zijn de ruimtes na vijf jaar gebruik opnieuw ingericht met hulp van ontwerpende en bouwende ouders.

Ook onze vrijwilligers bieden een helpende hand. Bijvoorbeeld door de kokkin te assisteren in de keuken en met de boodschappen, met de grote hoeveelheid was doen, het kringloopwinkeltje bijhouden, met de groentetuin of door kleine technische klusjes in en om het pand te doen.

Naast al die actieve (groot-)ouders heeft De Kasteeltuin een betrokken en actieve oudercommissie. Zij adviseren onder andere over het pedagogisch beleid en de kwaliteit van de opvang. Ouders hebben bij De Kasteeltuin echt wat in te brengen. Op deze manier voelen niet alleen kinderen, maar ook ouders zich thuis op ons kinderdagverblijf.