In de media

Vanaf het moment dat er plannen waren om De Kasteeltuin op te richten, was er in de media veel belangstelling voor ons unieke initiatief. Lees hierna verder wat er allemaal is geschreven én op radio en televisie is uitgezonden.

Kinderopvang? We regelen het zelf wel!

3 december 2014 | Algemeen Dagblad

Nu de kinderopvang het water aan de lippen staat, gaan ouders op zoek naar andere oplossingen. Ze zoeken hun heil bij opa’s en oma’s, een gastouder, au pair of privé-oppas. Of ze helpen elkaar.

Lees verder in het artikel.

Kinderopvang De Kasteeltuin gered door ouders en ex-wethouder

10 november 2014 | Dichtbij.nl

ROTTERDAM – Na het failliet gaan van kinderopvang Beatrix probeerden de ouders om een doorstart te realiseren, ook omdat ze wilden dat hun kinderen de vaste begeleidsters konden houden. Deze klus werd mede geklaard dankzij oud-wethouder en ondernemer Hans Vervat.

Lees verder in het artikel.

Bezorgde ouders nemen het heft in eigen handen na bankroet van kinderdagverblijf

3 november 2014 | Het Financieele Dagblad

Rotterdamse ouders hebben genoeg van de onrust en starten zelf een kinderopvang.

Lees verder in het artikel.

Eigen crèche oprichten? Zieltjes winnen en personeel regelen

24 september 2014 | BNR

Ouders die zelf een kinderopvang willen beginnen, moeten meer steun krijgen van de overheid. Daarvoor pleit het CDA vandaag bij minister Asscher. Zij willen minder regels en meer support. Verslaggever Harmen van der Veen ging naar een geslaagd experiment uit de praktijk: De Kasteeltuin in Rotterdam.

Lees verder in het artikel.

‘Kinderopvang moet meer naar ouders luisteren’

13 augustus 2014 | Kinderopvangtotaal.nl

‘Onder ouders leefde het gevoel dat de nadruk bij grotere, commerciële kinderopvangorganisaties meer ligt op financiële belangen dan op het welzijn van kinderen’, zegt Martine Meijers, ouder, bestuurslid en medeoprichter van De Kasteeltuin. Eerder dit jaar maakte het kinderdagverblijf, na sluiting van locatie Beatrix, een doorstart onder leiding van een ouderbestuur. Meijers licht toe waarom een grote meerderheid van de ouders bij De Kasteeltuin hiervoor koos.

Lees verder in het artikel.