In de media

Vanaf het moment dat er plannen waren om De Kasteeltuin op te richten, was er in de media veel belangstelling voor ons unieke initiatief. Lees hierna verder wat er allemaal is geschreven én op radio en televisie is uitgezonden.

2014 was het jaar waarin ouders een crèche overnamen. Hoe doen zij het?

31 december 2014 | De Correspondent

Begin 2014 kwam een groep Rotterdamse ouders in opstand tegen de nieuwe eigenaar van de crèche van hun kroost, die het personeel wilde ontslaan. De ouders namen de crèche over. Hoe gaat het nu met dit ouderinitiatief? En met de rest van de branche?

Lees verder in het artikel.

Kinderopvang? We regelen het zelf wel!

3 december 2014 | Algemeen Dagblad

Nu de kinderopvang het water aan de lippen staat, gaan ouders op zoek naar andere oplossingen. Ze zoeken hun heil bij opa’s en oma’s, een gastouder, au pair of privé-oppas. Of ze helpen elkaar.

Lees verder in het artikel.

Kinderopvang De Kasteeltuin gered door ouders en ex-wethouder

10 november 2014 | Dichtbij.nl

ROTTERDAM – Na het failliet gaan van kinderopvang Beatrix probeerden de ouders om een doorstart te realiseren, ook omdat ze wilden dat hun kinderen de vaste begeleidsters konden houden. Deze klus werd mede geklaard dankzij oud-wethouder en ondernemer Hans Vervat.

Lees verder in het artikel.

Bezorgde ouders nemen het heft in eigen handen na bankroet van kinderdagverblijf

3 november 2014 | Het Financieele Dagblad

Rotterdamse ouders hebben genoeg van de onrust en starten zelf een kinderopvang.

Lees verder in het artikel.

Eigen crèche oprichten? Zieltjes winnen en personeel regelen

24 september 2014 | BNR

Ouders die zelf een kinderopvang willen beginnen, moeten meer steun krijgen van de overheid. Daarvoor pleit het CDA vandaag bij minister Asscher. Zij willen minder regels en meer support. Verslaggever Harmen van der Veen ging naar een geslaagd experiment uit de praktijk: De Kasteeltuin in Rotterdam.

Lees verder in het artikel.